Seizoen 2020 weer terug in de kernploeg, dus herintreder, maar zeker ook senior deltavlieger. Mijn eerste praktijkervaring met deltavliegen dateert uit 1986 met de eerste vluchtjes op een oefenhelling in Oostenrijk. In 1988 heb ik het weer opgepakt in Nederland en ook mijn brevet gehaald en eigen materiaal aangeschaft.

Na het halen van mijn brevetten 1 en 2 ben ik lid geworden bij “de Buizerd” om me in clubverband verder te ontwikkelen in het vliegen. Het echte vliegen begon pas toen ik wedstrijden ging vliegen. Het sociale samenvliegen, ervaringen delen en leren van elkaar, boostte mijn enthousiasme en dat tot de dag van vandaag.

Mijn laatste grote wedstrijd was het WK in 2013 in het Australische Forbes wat bekend staat om zijn buitengewone vliegcondities. Het werd ”de moeder van alle wedstrijden” genoemd en niet voor niets,  want van de 11 wedstrijddagen hebben we er 10 gevlogen en daarbij opgeteld 2 trainingsdagen waren tezamen goed voor 48 vlieguren.

Nu dus weer terug in de kernploeg na vele jaren van afwezigheid, alhoewel de samenstelling niet veel scheelt dan die van het team in Forbes. Misschien wel in mijn nadagen van het delta vliegen, maar nog steeds vind ik het deltavliegen zeer boeiend en zie nog steeds uitdagingen en probeer me nog steeds te verbeteren, denk aan nog beter thermieken en beter de condities leren begrijpen, maar ook met de meest minimale condities met minimale softe belletjes alles uit de kast halen is voor mij een uitdaging.  Deze condities zijn er zo vaak in Nederland dus vandaar. Na elke lierstart of sleepstart je enorm inzetten om niet te landen heeft mij een veel betere piloot gemaakt, dan die dagen waarbij alles en iedereen op eenvoudige manier boven blijft.

In mijn logboekje staan 2.499 starts genoteerd (februari 2020) waarvan circa 1.600 in Nederland gemaakt.

Compilatie van WK Forbes: https://youtu.be/wQrUUMpeQM4

Mijn blog: https://deltam123.blogspot.com