Hoi, ik ben Gijs Wanders. Deltavliegen vind ik geweldig. Ik doe het al meer dan 15 jaar en het blijft me boeien. Het gevoel als je loskomt van de grond is heel bijzonder en de voldoening na een mooie vlucht is enorm. Ik haal veel plezier uit nieuwe uitdagingen en uit elkaar daarin verder helpen.

Ik heb gevlogen in vele landen in Europa, maar ook in Australië en Brazilië. Eén van mijn mooiste vluchten is de vlucht van Altes Lager (Duitsland) naar Zielona Gora (Polen). Dit was de langste taak ooit gezet tijdens een Nederlands Kampioenschap: 169 kilometer. Ik was de snelste van het hele deelnemersveld en wist daarmee ik mijn tweede Nederlands Kampioenschap binnen te slepen. En tegelijkertijd kan ik net zo genieten van het vliegen tijdens een 'simpel' uurtje (meestal 2 of 3) soaren aan de Nederlandse kust op een mooie dag. Filmpjes van mijn vluchten vind je op: https://vimeo.com/user10129063

Om beter te worden gebruik ik de vijf topsportfactoren: fysiek, techniek, tactiek, materiaal en mentaal. Ook de teamsamenwerking is daarbij belangrijk en daarom ben ik heel blij met de teambuilding die we begin 2018 gedaan hebben. Dat heeft geleid tot nog beter inzicht in elkaars kwaliteiten en hoe we daarmee samen nog sterker staan.

Heb je vragen, mail me dan via gijswanders@hotmail.com

Gijs Wanders